Hvordan lage et skjermopptak hvis du har problemer med et program

Hvis du støter på et problem med programmet, kan du gjøre et skjermopptak og sporing og sende dem til kundeservice for analyse.

Når skjermopptak er på, vises ikke popup-varsler.

For å gjøre skjermopptak og spor:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Klikk på Knappen Støtte-knappen nederst i vinduet.

Vinduet Kundeservice vil da åpne.

3. Klikk på Problem under opptak for å åpne vinduet Problem under opptak.
  4. Velg en feilkategori:
    • Feil ved kjøring av programmet. Velg dette alternativet hvis programmet plutselig slutter å fungere, ikke svarer eller rapporterer en feil.
    • Feil under åpning av en nettside. Velg dette alternativet hvis programmet blokkerer tilgang til nettstedet eller nettstedet ikke vises riktig.
    • Aktiveringsfeil. Velg dette alternativet hvis du ikke kan aktivere et abonnement i programmet.
    • Annet. Velg dette alternativet hvis det ikke finnes noen kategori for problemet ditt.
  5. Aktiver avmerkingsboksen Ta opp fra skjermen. Når avkrysningsboksen Ta opp fra skjermen er ikke valgt, klikker Start opptak oppretter kun en sporingsfil (en tjenestefil med informasjon om programdriften).
  6. Velg avmerkingsboksen Ta opp sporing på lavt nivå (valgfritt) hvis du ble bedt om å gjøre det av en ekspert fra kundeservice.
  7. Klikk på Start opptak.

Opptaksindikatoren vises i den øvre delen av skjermen.

8. Utfør handlinger som viser problemet du har.
  9. Klikk på Stopp og lagre.

Opptaket stoppes og lagres i et arkiv på skrivebordet. Arkivet kan bare nås med administratorrettigheter. I Windows 11 må du kanskje legge til spesifikke brukerprivilegier for å åpne et arkiv.

10. Klikk på Gå til arkiv.

Dette åpner et Utforsker-vindu på plasseringen av ZIP-arkivet. Arkivet inneholder et skjermopptak (hvis det ble utført) og spor.

11. Send arkivet til kommunikasjonskanalen spesifisert av kundeserviceeksperten.
  12. Hvis du vil slette alle systemdata, rapporter og sporingshendelser, klikker du Slett alle tjenestedata og -rapporter.